Mijn account

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag die nog niet in het overzicht erbij staat?  Stuur ons jouw vraag door gebruik te maken van ons contactformulier.

Privacy

Kan iedereen mijn actie zien?

Dat hangt er vanaf wat jij wil. Er zijn twee soorten acties.

  1. Openbare: deze acties zijn zichtbaar voor iedereen op deze website en op Social Media
  2. Niet openbare: deze acties zijn alleen zichtbaar voor door jou geselecteerde donateurs
Wat doen jullie met mijn gegevens?

ONE2GIVE verwerkt jouw persoonsgegevens (voor- en achternaam, geboortedatum, woonplaats, e-mailadres en bankrekeningnummer) voor de volgende doelen:

  • jou de mogelijkheid bieden een account aan te maken
  • het afhandelen van jouw uitbetaling
  • jou te kunnen e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

Voor meer informatie, raadpleeg onze privacy verklaring.

Promotie

Uitbetalen

Betalen jullie ook eerder uit dan 60 dagen?

Ja dat is mogelijk. We lichten graag de verschillende mogelijkheden toe.

Indien het streefbedrag van de inzamelingsactie vóór de einddatum, bijvoorbeeld al na twee weken, behaald is dan heb je de volgende 3 opties:

  1. Je laat de actie doorlopen tot de einddatum en er kan nog steeds gedoneerd worden aan jouw actie.
  2. Je kunt de actie zelf stopzetten door in te loggen in Mijn Account.
  3. Je stuurt een e-mail naar info@one2give.nl met daarin het verzoek om jouw inzamelingsactie te beëindigen. 

In verband met de mogelijkheid om je actie te verlengen (vanaf 7 dagen voor einddatum tot 7 dagen na einddatum) betalen wij het ingezamelde tegoed minus handling- en eventuele verlengingskosten na 7 dagen uit op het bij ons bekende bankrekeningnummer (IBAN).

Is uitbetaling in termijnen mogelijk?

Een actie loopt bij ONE2GIVE standaard 60 dagen. Vanwege deze relatief korte periode betalen wij het actie tegoed in één keer uit. Dit kan zijn op de einddatum of indien het streefbedrag vroegtijdig gehaald is. Als wij tussentijds zouden uitbetalen, dan moeten wij extra administratie bijhouden en hiervoor kosten in rekening brengen. Ons streven is om de kosten voor jou als klant van ONE2GIVE zo laag mogelijk te houden.

Moet ik belasting betalen over ontvangen donaties?

In de meeste gevallen is het ontvangen van donaties belastingvrij, maar in sommige gevallen dien je belasting te betalen over de ontvangen giften. De hoogte van het bedrag en de relatie met de donateur zijn zaken die bepalen of je belasting over je gift moet betalen of niet.  Op de website van de Belastingdienst staat het volgende (mei 2020):

Ik krijg een schenking - moet ik aangifte doen?

Ja, als de waarde van die schenking in 2020 hoger is dan € 2.208.
Dit bedrag geldt per schenker. Dat betekent dat u van verschillende personen € 2.208 belastingvrij mag ontvangen. Schenkingen die minder waard zijn, hoeft u niet aan ons door te geven. 

Fiscale gevolgen van crowdfunding

Wil je meer weten over de fiscale gevolgen van crowdfunding? Wij hebben het voor je uitgezocht. Lees het volledige artikel op onze blogpagina of klik hier

Tip: Twijfel je of je belasting moet betalen over de ontvangen donaties? Neem dan contact op met de Belastingdienst.

Acties

Waar kan ik mijn acties raadplegen?

Je kunt jouw inzamelingsactie(s) raadplegen door in te loggen op jouw account of in geval het een openbare actie betreft via de actie pagina van ONE2GIVE (boven in de menubalk).

Wat als ik mijn streefbedrag niet haal?

Vanzelfsprekend hopen wij dat jij het streefbedrag voor jouw inzamelingsactie via donaties ophaalt. Indien dat niet gelukt is op de einddatum, dan bieden wij jou de mogelijkheid om tot twee keer toe je actie met 60 dagen te verlengen. Hiervoor brengen wij een kleine vergoeding in rekening conform onze algemene voorwaarden. Je kunt jouw actie zelf verlengen door in te loggen in jouw Account of laat ons dit weten door een reactie te sturen op de email die wij jou een week voor de einddatum sturen. Het opgebouwde tegoed betalen wij sowieso aan jou uit. Van belang is dat jij een correct IBAN nummer aan ons hebt doorgegeven bij het aanmaken van een account.

Waarom is mijn actie niet meteen zichtbaar?

Donatieplatformen moeten aan strenge eisen voldoen om te voorkomen dat deze platformen misbruikt worden voor het witwassen van geld of het doorsluizen van criminele en/of terroristische gelden. 

Zodra jij een nieuwe inzamelingsactie aanmaakt is deze nog niet direct zichtbaar op de website en kun je ook nog geen donaties ontvangen. Wij toetsen vooraf of jouw actie aan de gestelde eisen voldoet uit onze algemene voorwaarden. Zodra wij jouw actie goedkeuren, activeren wij deze en ontvang je van ons hierover bericht via e-mail. Op dat moment kun jij jouw inzamelingsactie delen met familie, vrienden en bekenden om donaties op te halen voor jouw actie. 

Meer informatie vind je in onze algemene voorwaarden.

Wat is een realistisch streefbedrag?

Een realistisch streefbedrag vergroot de kans op een succesvolle inzamelingsactie. Maar hoe bepaal je dat bedrag? Dit hangt af van jouw achterban. Hoeveel mensen kun je mobiliseren om een donatie te doen? En wat hebben zij over voor je initiatief? Bedenk dat als je € 2.000 op wilt halen je 100 mensen nodig hebt die gemiddeld € 20 doneren.

Kunnen jullie mijn actie verwijderen van de website?

Normaal gesproken blijven acties, ook wanneer deze afgelopen zijn, zichtbaar op onze website. Dat doen we om diverse redenen, onder andere dient jouw actie hiermee als voorbeeld voor anderen die een actie willen starten. Verder biedt het donateurs de mogelijkheid om terug te kijken aan welke actie zij gedoneerd hebben en wil ONE2GIVE transparant zijn in alle voorgaande acties op de website. Dat schept vertrouwen richting toekomstige gebruikers van ons donatieplatform.