Mijn account

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag die nog niet in het overzicht erbij staat?  Stuur ons jouw vraag door gebruik te maken van ons contactformulier.

Privacy

Kan iedereen mijn actie zien?

Dat hangt er vanaf wat jij wil. Er zijn twee soorten acties.

 1. Openbare: deze acties zijn zichtbaar voor iedereen op deze website en op Social Media
 2. Niet openbare: deze acties zijn alleen zichtbaar voor door jou geselecteerde donateurs
Wat doen jullie met mijn gegevens?

ONE2GIVE verwerkt jouw persoonsgegevens (voor- en achternaam, geboortedatum, woonplaats, e-mailadres en bankrekeningnummer) voor de volgende doelen:

 • jou de mogelijkheid bieden een account aan te maken
 • het afhandelen van jouw uitbetaling
 • jou te kunnen e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren

Voor meer informatie, raadpleeg onze privacy verklaring.

Promotie

Hoe breng ik mijn actie onder de aandacht?

Tijdens het registreren van jouw inzamelingsactie kun je deze op drie manieren onder de aandacht brengen.

 1. Door jouw actie te mailen naar al jouw famile, vrienden en bekenden;
 2. De actie publiceren op jouw Facebook pagina waardoor al jouw Facebook vrienden op de hoogte zijn;
 3. De actie delen via WhatsApp met de verkorte link die gegenereerd wordt.

Om zoveel mogelijk donaties op te halen is het van belang om je geld inzamelingsactie met veel mensen te delen. Heb je ervoor gekozen om je actie openbaar te maken, dan plaatsen wij jouw actie ook op de website van ONE2GIVE. Iedereen die onze website bezoekt kan jouw actie dus zien.

Op deze pagina vind je extra tips om zoveel mogelijk donaties op te halen om jouw inzamelingsactie in vervulling te laten gaan.

Welke tips zijn er om acties te promoten?

7 Tips voor een succesvolle inzamelingsactie

 1. Kies voor een pakkende titel
  Maak mensen nieuwsgierig naar jouw actie zodat ze verder klikken.
 2. Geef een duidelijke omschrijving van je inzamelingsactie
  Een persoonlijk verhaal maakt dat mensen sneller geneigd zijn om je te helpen.
 3. Koppel een foto aan jouw actie
  Je kunt een eigen foto uploaden van jouw actie of kiezen uit enkele standaardfoto's op de website. Tip: foto's met mensen en dieren trekken meer aandacht dan een abstracte foto
 4. Deel jouw actie via meerdere kanalen
  Hoe meer mensen op de hoogte zijn van jouw inzamelingsactie hoe groter de kans dat er donaties binnenkomen. Maak je actie daarom openbaar en deel deze via email, Facebook en WhatsApp (alleen via mobiel). Vraag of al jouw bekenden jouw actie willen delen in hun netwerk.
 5. Doe zelf de eerste (anonieme) donatie aan jouw actie. Als mensen zien dat er al gedoneerd is, zijn zij eerder bereid ook een donatie te doen.
 6. Zet je netwerk actief in
  Vraag bijvoorbeeld ook aan je donateurs of zij jouw actie ook op hun social media kanalen willen delen met hun netwerk.
 7. Plaats regelmatig updates en bedank je donateurs
  Donateurs willen graag weten hoe het zit met jouw actie. Plaats daarom regelmatig updates op je Facebook, via WhatsApp of via email. Ook als jouw actie in vervulling is gegaan.

Kijk voor meer tips in ons blog.

Uitbetalen

Betalen jullie ook eerder uit dan 60 dagen?

Ja dat is mogelijk. We lichten graag de verschillende mogelijkheden toe.

Indien het streefbedrag van de inzamelingsactie vóór de einddatum, bijvoorbeeld al na twee weken, behaald is dan heb je de volgende 3 opties:

 1. Je laat de actie doorlopen tot de einddatum en er kan nog steeds gedoneerd worden aan jouw actie.
 2. Je kunt de actie zelf stopzetten door in te loggen in Mijn Account.
 3. Je stuurt een e-mail naar info@one2give.nl met daarin het verzoek om jouw inzamelingsactie te beëindigen. 

In verband met de mogelijkheid om je actie te verlengen (vanaf 7 dagen voor einddatum tot 7 dagen na einddatum) betalen wij het ingezamelde tegoed minus handling- en eventuele verlengingskosten na 7 dagen uit op het bij ons bekende bankrekeningnummer (IBAN).

Is uitbetaling in termijnen mogelijk?

Een wens loopt bij ONE2GIVE standaard 60 dagen. Vanwege deze relatief korte periode betalen wij het wens tegoed in één keer uit. Dit kan zijn op de einddatum of indien het streefbedrag vroegtijdig gehaald is. Als wij tussentijds zouden uitbetalen, dan moeten wij extra administratie bijhouden en hiervoor kosten in rekening brengen. Ons streven is om de kosten voor jou als klant van ONE2GIVE zo laag mogelijk te houden.

Acties

Waar kan ik mijn acties raadplegen?

Je kunt jouw inzamelingsactie(s) raadplegen door in te loggen op jouw account of in geval het een openbare actie betreft via de actie pagina van ONE2GIVE (boven in de menubalk).

Wat als ik mijn streefbedrag niet haal?

Vanzelfsprekend hopen wij dat jij het streefbedrag voor jouw inzamelingsactie via donaties ophaalt. Indien dat niet gelukt is op de einddatum, dan bieden wij jou de mogelijkheid om tot twee keer toe je actie met 60 dagen te verlengen. Hiervoor brengen wij een kleine vergoeding in rekening conform onze algemene voorwaarden. Je kunt jouw actie zelf verlengen door in te loggen in jouw Account of laat ons dit weten door een reactie te sturen op de email die wij jou een week voor de einddatum sturen. Het opgebouwde tegoed betalen wij sowieso aan jou uit. Van belang is dat jij een correct IBAN nummer aan ons hebt doorgegeven bij het aanmaken van een account.

Waarom is mijn actie niet meteen zichtbaar?

Donatieplatformen moeten aan strenge eisen voldoen om te voorkomen dat deze platformen misbruikt worden voor het witwassen van geld of het doorsluizen van criminele en/of terroristische gelden. 

Zodra jij een nieuwe inzamelingsactie aanmaakt is deze nog niet direct zichtbaar op de website en kun je ook nog geen donaties ontvangen. Wij toetsen vooraf of jouw actie aan de gestelde eisen voldoet uit onze algemene voorwaarden. Zodra wij jouw actie goedkeuren, activeren wij deze en ontvang je van ons hierover bericht via e-mail. Op dat moment kun jij jouw inzamelingsactie delen met familie, vrienden en bekenden om donaties op te halen voor jouw actie. 

Meer informatie vind je in onze algemene voorwaarden.

Wat is een realistisch streefbedrag?

Een realistisch streefbedrag vergroot de kans op een succesvolle inzamelingsactie. Maar hoe bepaal je dat bedrag? Dit hangt af van jouw achterban. Hoeveel mensen kun je mobiliseren om een donatie te doen? En wat hebben zij over voor je initiatief? Bedenk dat als je € 2.000 op wilt halen je 100 mensen nodig hebt die gemiddeld € 20 doneren.